Etichete

, , , , ,

colaj-van-groningen-constitutie

Motto
„Eu sunt dintre acei cu ochi halucinaţi şi mistuiţi lăuntric, cu sufletul mărit, căci AM VĂZUT IDEI“
Camil Petrescu

Folosindu-se de articolul publicat duminică de ProSport despre familia Steven van Groningen şi Valeria Răcilă, care a participat în ultimele zile la protestele împotriva corupţiei din Piaţa Victoriei, Liviu Dragnea, maşinăria PSD şi posturile TV prietene au reîmpachetat tema conspiraţiei internaţionale împotriva României.

Poate inspirat de propaganda rusească în Europa, poate sfătuit de consilierii israelieni rechemaţi de urgenţă după ce îi construiseră campania electorală de astă-toamnă, poate chiar din proprie iniţiativă, liderul partidului de guvernământ insistă că sutele de mii de români din stradă sunt aduşi „de cineva“, o forţă ocultă exterioară ţării. Dimensiunea gigantică a protestelor s-ar explica prin ordinul dat de multinaţionalele care şi-au scos angajaţii în stradă ca să dărâme guvernul patriot. Prezenţa unui preşedinte de bancă în Piaţa Victoriei ar fi dovada. Lui Dragnea i se pare „mai mult decât incorect“ ca „un străin“, pe deasupra şi bancher, să protesteze „împotriva guvernului“.

Este uimitor cum această temă a propagandei comuniste, reînviată de serviciile lui Vladimir Putin şi folosită intens de PSD începând din 2012, este împinsă cu atâta iresponsabilitate în faţă de un lider politic al României.

Sunt lucruri care trebuie spuse.

Steven van Groningen este ROMÂN. S-a îndrăgostit de Valeria Răcilă în 1982 şi, în cea mai neagră perioadă ceauşistă, a urmat-o în ţară, petrecând în perioada 1985-1986 şapte luni crâncene, până când autorităţile comuniste au acceptat să le elibereze actele pentru căsătorie. Aşa era atunci, străinii nu erau bineveniţi în România…

În ultimii 15 ani a locuit aici aproape neîntrerupt. Vorbeşte româneşte mai bine decât mulţi dintre liderii băştinaşi ai PSD. Valeria, campioană olimpică la canotaj în 1984, pentru România, la fel. Amândoi au reuşit în viaţă prin propriile forţe, muncind pe brânci pentru fiecare milimetru de progres. Au ajuns, în pragul vârstei de 60 de ani, la un anumit statut. Afacerile pe care le conduc sunt de succes, au urcat la notorietatea unor branduri internaţionale. Generează la bugetul României venituri şi plusvaloare, plătesc taxe, au angajaţi. Pentru asta, PSD stabileşte că trebuie puşi la stâlpul infamiei. Steven van Groningen şi Valeria Răcilă sunt buni să dea bani la buget, dar n-au dreptul să deschidă gura.

Liviu Dragnea, baron de Teleorman condamnat definitiv pentru fraudă electorală ajuns premierul informal al României, împarte certificate de buni români. În baza a ce? Care este pragul de la care eşti considerat român? Pe ce criterii? Sub sau peste 200.000 de lei furaţi de la buget? Sub sau peste 1.000.000 de voturi măsluite la alegeri? Sub sau peste 2 membri de partid angajaţi fictiv la instituţii de stat? Sub sau peste 1 an condamnare la închisoare?

Van Groningen este director de bancă. Nu e bine pentru Dragnea. Dacă era asistat social era bine? Dacă era pesedist, trecea testul? Dacă se ducea la protestul organizat de PSD la Cotroceni îşi spăla păcatele?

Câţi dintre asistaţii lui Liviu Dragnea sunt întreţinuţi din impozitele oamenilor jigniţi zi de zi pentru că protestează împotriva corupţiei?

Valeria Răcilă organizează de 10 ani Maratonul Internaţional Bucureşti. A crescut din nimic şi de la zero, cu o tenacitate fantastică, împotriva tuturor piedicilor puse de o administraţie coruptă, ineptă şi birocratizată, un brand uriaş pentru Bucureşti. Poate cel mai important pe care-l are azi capitala României. Azi participă la eveniment peste 10.000 de oameni din toate colţurile lumii. Vin din Australia, din Marea Britanie, din Japonia, din – ooo, ce oroare! – Olanda. Se face turism în jurul Maratonului Internaţional Bucureşti. Vin sute de oameni din toată lumea şi stau aici un weekend. Cu cazare, masă, bani cheltuiţi. Este puţin diferit turismul ăsta de cel pe care-l ştie Dragnea de la el, din Teleorman, o dată la patru ani, când „se iese“ la vot. Valeria Răcilă a făcut pentru România mai mult decât a făcut tot neamul lui Dragnea de 100 de ani încoace.

Steven Van Groningen şi Valeria Răcilă sunt tot ceea ce nu a fost şi nu va fi niciodată PSD. Muncesc, au succes, sunt independenţi, nu depind de bugetul de stat, aleargă prin parcurile Bucureştiului, respiră optimism, bun-simţ, demnitate, onoare, decenţă. Joi, când i-a întâlnit reporterul ProSport, familia Van Groningen era însoţită în Piaţa Victoriei doar de căţeluşa Akela. Steven şi Valeria, o pereche discretă şi liniştită, într-o mare de 100.000 de oameni care habar n-avea cine sunt. Dacă nu ar fi fost prea de tot, Liviu Dragnea i-ar fi acuzat că au venit cu fiul şi cu câinele pentru a mai încasa nişte bani de la Soros. N-a spus-o, dar poate că i-a trecut prin cap.

Este revoltătoare reluarea obsesivă şi incitatoare a temei „români” versus „străini”. Iohannis, ai cărui strămoşi şi-au lăsat oasele aici în ultimii 570 de ani, este „neamţ” vândut „străinătăţii”. Cioloş este, se ştie, fiul lui Soros. Van Groningen este „veneticul“ prin excelenţă. Numai la PSD ca brazii falnici cresc românii autentici. Dragnea, Ponta, Firea, Ghiţă, Shaiddeh, Voiculescu, Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Vanghelie, Oprescu, Tăriceanu, Oprea – ei sunt fala ţării.

Naţionalismul de peşteră, ultimul as din mâneca unui pokerist care a jucat totul sau nimic, nu vrea să ştie nici măcar istoria de care face caz. Neamţul Carol I a condus România în Războiul de Independenţă, francezul Albert Galleron a construit Ateneul, francezul născut în Italia Carol Davila ne-a construit sistemul medical, armeanul Spiru Haret a inventat învăţământul românesc, părinţii lui Gică Hagi, regele fotbalului românesc, au venit din Macedonia. Acesta este mersul lucrurilor peste tot în lume şi România nu face excepţie. Toţi am fost, la un moment dat, străini. Când, cum şi cine stabileşte când încetăm să mai fim intruşi şi devenim de-ai casei?

E nevoie, totuşi, de mare îndrăzneală ca tocmai tu, portavocea mesajelor antioccidentale ale propagandei ruseşti, să aduci vorba despre pericolul de la Răsărit. Asta, în timp ce în interviurile acordate în Occident, califici ameninţarea rusească drept „bullshit“.

Iar când sugerează că angajaţii marilor companii au fost scoşi forţat în stradă, Dragnea confundă multinaţionalele cu colhozul şi Bucureştiul cu Alexandria. Obişnuit să regizeze mitinguri „spontane” cu autocare de la partid, să cheltuiască bani de la buget şi să tragă de sfori paiaţe plantate azi şi în guvern, este incapabil să înţeleagă că în alte lumi, paralele cu a lui, oamenii se întâmplă să iasă în stradă pe gratis, pentru O IDEE.

„Cine are de câştigat? Probabil că şi unii din ţară, dar sigur au de câştigat unii din jurul nostru, din jurul acestei ţări. Este o situaţie destul de complicată în Republica Moldova, sunt pretenţii ale noului preşedinte, care vorbeşte de Moldova mare, există şi alte mişcări în interiorul ţării, există un context european, un context regional şi un context internaţional, în schimbare, după alegerea preşedintelui Americii. În România, numai asta nu trebuie, o asemenea tulburare. Modul de organizare, dimensiunea finanţării acestor proteste – astăzi am înteles că au venit cu autocare, cu microbuze, cu trenuri foarte mulţi oameni aduşi din teritoriu (…) – arată o organizare profesionistă. Asta nu arată o organizare spontană. Ăsta nu e un miting spontan, adică nu e numai spontaneitate. Există în spate organizare. Sunt oameni care pur şi simplu vin pentru că aşa cred, sunt supăraţi, e dreptul fiecăruia… Nu eu am fost în stradă să incit oamenii. La primul miting, domnul preşedinte Iohannis a fost în stradă. Nu ştiu ce alte instituţii mai sunt implicate, în schimb am văzut şi eu, ca şi dumneavoastră, conducători de multinaţionale – companii care sunt bine primite şi vor fi bine primite în continuare -, dar mi s-a părut mai mult decât incorect ca preşedintele unei bănci străine, un cetăţean străin, să protesteze împotriva Guvernului. Normal, poate e supărat pentru legea dării în plată sau pentru alte lucruri, pe care noi le-am făcut pentru români.“
Liviu Dragnea duminică seară, la România TV