Etichete

, , , , , , ,

collage-televizare-1

Look TV şi Look Plus, posturile care transmit meciurile Ligii 1 la fotbal, se văd în acest sezon doar în reţelele Dolce şi UPC. Montaj foto: ProSport/Sorina Stângă

 

Intel Sky Broadcast, compania care deţine drepturile TV ale Ligii 1 până în 2019, anunţă, prin intermediul lui Călin Oltean, reprezentantul ISB în conducerea televiziunilor Look TV şi Look Plus, că nu va renunţa la contract. Reprezentantul ISB spune că numărul de abonaţi la Look TV este „net superior“ cifrei de 200-250.000, nu neagă pierderile, dar subliniază că e prematur să se facă acum o estimare a acestora.
De asemenea, compania confirmă clauza existentă în contractul cu LPF, prin care Liga 1 trebuie să aibă doar 14 echipe şi sistem play-off/play-out până în 2019. Conform reprezentantului ISB, nu se intenţionează renegocierea contractului cu Liga, deşi interesul românilor, măsurat atât în asistenţa de pe stadioane, cât şi din faţa televizoarelor, se dovedeşte a fi redus şi în continuă scădere.

Compania Intel Sky Broadcast este mulţumită, în acest moment, de felul în care decurge afacerea încheiată în primavară în privinţa drepturilor TV din Liga 1?
Modelul de business dezvoltat de noi şi proiectul care îl însoţeşte fac referire la o perioadă de cinci ani şi este prematur ca numai după câteva luni de zile să elaborăm primele concluzii cu privire la succesul acestora.

„Media lunară de creştere a abonamentelor este de peste 30%“

Unele surse indică un număr foarte redus de abonaţi la Look TV (aproximativ 200-250.000), post care transmite contracost meciurile Ligii 1. Este reală această cifră?
Numărul real al abonamentelor este net superior celor vehiculate. Mai mult decât atât, cel mai îmbucurător aspect este reprezentat de media de creştere lunară a abonamentelor, care în acest moment este de peste 30%. Trebuie menţionat, de asemenea, că românii au primit foarte bine meciurile pe online. Parteneriatul cu Seenow ne-a adus o plusvaloare modelului de business abordat.

Există negocieri cu RCS-RDS pentru preluarea posturilor Look TV şi Look Plus în această reţea?
Am reuşit cu succes să semnăm un număr mare de contracte de retransmisie printre care şi cu cele mai importante companii de pe piaţă, cu excepţia RCS-RDS. Nu există nicio negociere deschisă cu RCS-RDS şi nu din vina noastră.

„Schimbarea formatului Ligii 1 este singura în măsură să revigoreze valoarea competiţiei“

Este reală informaţia că, în acest moment, pierderile din contractul pentru drepturile TV sunt de circa 10 milioane de euro?
Pentru un proiect gândit pe cinci ani, perioadă din care s-au scurs abia câteva luni, ar fi prematur să facem astfel de estimări.

Există informaţii că Intel Sky Broadcast LTD ia în calcul rezilierea contractului pentru drepturile TV ale Ligii 1 la finalul sezonului. Este reală această variantă şi, dacă da, în ce condiţii?
Categoric, NU! Contractul va fi dus până la capăt aşa cum este prevăzut între părţi.

În ultimele zile a apărut o iniţiativă la care au aderat 10 dintre cluburile Ligii 1 la fotbal şi care vizează revizuirea hotărârii luate astă-primăvară în privinţa sistemului competiţional din sezonul viitor. Ideea este să se renunţe la retrogradarea a 6 echipe şi la păstrarea sistemului actual, cu 18 echipe în Liga 1. Gino Iorgulescu, preşedintele LPF, se opune invocând contractul semnat cu deţinătorul drepturilor TV. Există în acel contract o clauză care prevede reducerea numărului de echipe din Liga 1 de la 18 la 14 şi sistem play-off/play-out?
Modificarea formatului competiţional al Ligii 1 a fost votată de majoritatea covârşitoare a cluburilor componente a LPF şi ratificată de Comitetul Executiv al FRF pentru cel puţin următoarele 4 sezoane competiţionale. Această schimbare a formatului Ligii 1 este singura în măsură să revigoreze atât valoarea competiţiei cât şi interesul şi efervescenţa din jurul fotbalului românesc, garantând totodată venituri substanţial mai mari şi cluburilor profesioniste de fotbal din România. De asemenea, vă putem confirma – fără a încălca prevederile de confidenţialitate cu privire la contractul semnat cu LPF – că această schimbarea a formatului competiţional este prevăzută în contractul de drepturi de media dintre LPF si ISB.

„Respectăm contractul“

Intenţionaţi să trimiteţi un mesaj către conducătorii cluburilor care-şi propun menţinerea actualului sistem competiţional?Dacă da, care este acesta?
Nu avem niciun mesaj de transmis şi nu dorim să intervenim între LPF şi membrii săi.

Ce părere are deţinătorul drepturilor TV despre produsul pe care-l livrează Liga 1 la fotbal în schimbul celor 27,5 milioane de euro anual?
Este un produs suficient de bun calitativ astfel încât să merite banii?Credem cu tărie că avem un produs fotbalistic în creştere şi însuşi formatul competiţional propus pentru cel puţin următoarele patru sezoane creează premisele revenirii efervescenţei în jurul fenomenului fotbalistic din România.

Aţi luat în calcul posibilitatea de a propune LPF o revizuire în jos a contractului, ţinând cont de audienţă şi interesul scăzut pe care s-a dovedit că îl mai au românii faţă de meciurile din Liga 1?
Nu, n-am luat în calcul astfel de posibilităţi. Noi respectăm contractul.

Reclame