Etichete

, , , , ,

Steaua pornea mare favorită la casele de pariuri în partida cu Petrolul, disputată luni, 22 aprilie, şi încheiată la egalitate, scor 2-2 (1-1), în epilogul etapei a XXVII-a din Liga I. Evenimentele petrecute însă pe parcursul jocului au fost de-a dreptul bizare.
În minutul 23, gazdele deschideau scorul prin Rusescu. La casa de pariuri bet-at-home, cotele şi aşa favorabile Stelei (aşa cum era şi normal) au basculat şi mai puternic, în primele secunde, astfel că, în minutul 26, cei care mai doreau să mizeze pe „roş-albaştri“ aveau o cotă derizorie: 1,2 la 1. În schimb, egalul era socotit de softul şi operatorii casei de pariuri foarte improbabil: cotă 5,75 la 1. Până aici, totul normal: doar se întâlneau liderul campionatului, cu 14 puncte avans faţă de locul 2, şi o echipă de provincie de pe locul 4.

Cote alarmante

De acum incolo, însă, lucrurile au luat-o razna.Odată cu trecerea timpului, surpriză! În loc ca şansele Petrolului de a egala să scadă, iar cota – implicit – să crească, lucrurile s-au petrecut exact invers! În minutul 30, cota la egal scăzuse la 5,5 la 1. Peste alte câteva minute, operatorii au modificat-o din nou în jos: 5,25 la 1. Spre minutul 40, ajunsese la 5 la 1. Iar în momentul când s-a produs egalarea, în minutul 45, coborâse deja la 4,8 la 1!
Pentru cei care nu pariază şi nici nu sunt interesaţi de fenomen, cele povestite mai sus s-ar traduce astfel: bookmakerii au fost alertaţi de ceva. Cel mai adesea, acest „ceva“ îl reprezintă sume masive pariate online pe un anumit deznodământ. În cazul de faţă, e foarte probabil ca fie un număr uriaş de pariori să se fi repezit să mizeze, după deschiderea scorului, pe egalarea Petrolului, fie ca acest lucru să fi fost făcut de puţini oameni, dar pe sume foarte-foarte mari.
Fiind vorba de o casă de pariuri britanică, foarte puternică şi bogată în oferte, care nu se sensibilizează la câteva sute de lei sau de euro puse de cineva la un moment dat, trebuie spus că în acest caz termenul „sume foarte-foarte mari“ trebuie interpretat în sensul propriu.

5,75 la 1
avea cotă egalul în Steaua-Petrolul după deschiderea scorului

4,8 la 1
rămăsese cota la egal oferită după 22 de minute de la deschiderea scorului

Foarte interesant este că nici după ce Steaua a trecut din nou în avantaj cota pentru X (egal) nu a mai revenit la dimensiuni fireşti. Ba, din contră. Între minutele 80 şi 84, bet-at-home n-a mai oferit decât 3,4 la 1 pentru remiză, deşi până la finalul jocului mai erau sub 10 minute, iar Steaua conducea cu 2-1.
În partida Steaua-Petrolul, două goluri au fost marcate din penalty (Rusescu şi Latovlevici pentru gazde), iar unul a fost autogol (Chiricheş, pentru oaspeţi, în minutul 84).

Reclame