autostrazi

FOTO: ADEVĂRUL

„Nicio descriere nu se poate apropia de adevăr când este vorba să-i înfăţişeze pe slujbaşii din Ţara Românească. Nemăsurata lor imoralitate, ticăloşia ̶ acesta este cuvântul potrivit ̶ îndurerează şi umple omenirea de silă.“ – asa erau caracterizati functionarii statului de pe aceste meleaguri la 1808 de contele francez Louis Langeron. Acelasi conte adauga: „Cuvintele ordine, dreptate, cinste, onoare sunt adesea uitate în Ţara Românească. Aici, toate slujbele se cumpără, adică se plăteşte dreptul de a săvârşi orice crimă fără a fi pedepsit. Fiecare slujbă, în scurt timp, îl îmbogăţeşte pe cel care o cumpără“.
Acum, la 205 ani distanta, in alt mileniu si intr-o cu totul altă conjunctură socială, culturală, politică, guvernul României anunţă că va plăti două miliarde de euro amenajarea unui drum expres care există deja! Ruta Piteşti – Craiova măsoară 120 de kilometri, este în funcţiune de zeci de ani, dar Daniel Şova, ministrul marilor proiecte ale pesediştilor şi liberalilor, girat de VictorPonta, se pregăteşte să ne pună să scoatem din buzunar 16,5 milioane de euro pe kilometru. Va fi cea mai scumpă retrasare de marcaje din istoria Universului.
Nimic nu este însă întâmplător. Industria metalurgică toată, şi cea feroasă, şi cea neferoasă, afacerea fregatelor, vânzarea Petrom, contractul cu Bechtel, structurarea vămilor în sistem piramidal mafiot – toate poartă semnătura lui Adrian Năstase, mentorul lui Victor Ponta. Deci, staţi pe-aproape, show-ul e doar la început. Se pregăteşte repornirea fabricilor de diplome, imunizarea tâlharilor în faţa legii şi a UE, scoaterea infractorilor din puşcării.
Deocamdată, mulţumiţi-vă cu arvuna:
http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/dupa-cea-mai-scumpa-autostrada-vom-mai-scump-drum-expres-din-europa-165-milioane-euro-kilometru-comentatit-1_513e0f3800f5182b85f5c8e8/index.html

Reclame