Aerul devine, treptat, irespirabil.

Traian Basescu preseaza cu o perseverenta de-a dreptul diabolica pentru ca aurul si cuprul din Muntii Apuseni sa ia cit mai repede drumul strainatatii, dupa ce au fost cedate aproape gratis de statul roman unor societati dubioase, cu proprietari necunoscuti.

Suntem anuntati ca Oltchim „trebuie” privatizat cit mai rapid, in urmatoarele luni, „conform acordului cu Fondul Monetar”. E vorba de cel mai mare combinat chimic din sud-estul Europei.

Tot „conform acordului cu FMI”, in cel mai scurt timp trebuie sa cedam puterea apei (Transelectrica) si a subsolului (Transgaz).

Institutul „Cantacuzino”, care pina anul trecut producea vaccinuri si medicamente pentru Romania si pentru export, nu mai produce nimic. A fost inchis. Incepind din acest an, Romania importa vaccinurile…

In urma cu citeva saptamini s-a aflat, in sfirsit, ca statul a concesionat in secret unor companii straine dreptul de a face prospectiuni pentru gazele de sist. Geologul Georgeta Ionescu si academicianul Mircea Sandulescu, presedintele Sectiei de Stiinte Geonomice a Academiei Romane, au explicat la inceputul lunii, in emisiunea „Ora de business”, moderata de Moise Guran pe TVR2, ca efectul acestor prospectiuni comporta un risc urias pentru Romania, tara aflata intr-o zona cu activitate seismica. Metodele de prospectare si de exploatare a gazelor de sist, nemaifolosite pina acum in tara noastra, dar dovedite ca devastatoare pentru mediu in alte tari care le-au si interzis deja, pot provoca nu numai o poluare intensa a mediului, dar si cutremure a caror amplitudine e imposibil de prezis acum (folosirea metodei numite „fracturare hidraulica” produce mici cutremure, iar aceasta fracturare a rocilor la mari adincimi in zona Birlad si Marea Neagra, areale active seismic, este ingrijoratoare).
"Fracturarea hidraulica", modalitatea prin care se extrag gazele de sist

Misiunea actualului premier pare aceea de a lichida cam tot ceea ce mai e de lichidat din Romania.
Ce intelegere a facut, pina la urma, statul roman cu Fondul Monetar?

Si, in incheiere, o premonitie:

Reclame