Etichete

, , , ,

Amelia Andersdotter s-a nascut pe 30 august 1987, la Enkoping, si din 1 decembrie 2009 este membru al Parlamentului European din partea Partidului Piratilor din Suedia. Domnisoara Amelia a venit, in urma cu citeva saptamini, in studioul ProTV, la o emisiune matinala, unde a vorbit despre efectele ACTA asupra drepturilor noaste, ale tuturor. La 25 de ani neimpliniti, tinara suedeza – nici o legatura cu cliseele care stirnesc chicoteli grobiene inclusiv printre rinocerii din parlamentul Romaniei – a furnizat, in doar citeva minute, o mostra de competenta, decenta, coerenta, logica. A vorbit direct, concret, documentat, bazat, despre ce e bine si ce e rau intr-un tratat semnat pe furis de guvernele lumii si a explicat de ce noi, cetatenii Europei, nu trebuie sa acceptam sa fim calcati pe coada fara sa reactionam.
Colegii de la ProTV au subliniat discret, dar cu o eficienta maxima, discrepanta dintre fata de 24 de ani si 6 luni trimisa in Parlamentul Europei de poporul suedez si indivizii pe care-i propulseaza poporul roman spre stratosfera puterii prezentind un fragment din declaratia lui Radu Zaharia, director general in Ministerul Economiei, pe acelasi subiect: „Deci, inca o data, NU CONTEAZA ce vreau eu sau ce vreti dumneavoastra!”.
Partidul Piratilor din Suedia este o organizatie politica a carei doctrina este structurata in jurul ideii de libertate a informatiei si care la alegerile din 2009 pentru Parlamentul European a obtinut 7,13 la suta din voturile suedezilor. Nu doresc sa-mi imaginez cum ar reactiona populatia Romaniei la aparitia unui partid cu astfel de preocupari…

Aici este inregistrarea emisiunii de pe ProTV:
http://stirileprotv.ro/stiri/ilikeit/exclusiv-ilikeit-interviu-cu-un-reprezentant-al-partidului-piratilor-despre-efectele-acta.html

Asta stie wikipedia despre domnisoara Amelia Andersdotter: http://en.wikipedia.org/wiki/Amelia_Andersdotter

Wikipedia n-a auzit despre domnul Radu Zaharia, sef in ministerul care ne-a reprezentat la Tokio, cind un atasat comercial a semnat in numele Romaniei tratatul ACTA.

Reclame