S-ar incadra ca un „episod 2” al postului „Moartea domnului Ziarescu”, pentru ca ma intreb, totusi, cine dracu’ face selectia oamenilor angajati in presa si pe ce criterii (in afara celui de cost – sa fie cit mai ieftini). Accidentul provocat de Serban Huidu, in urma caruia Mercedesul ML al acestuia a distrus un Logan si a omorit 3 oameni, putea fi folosit ca pirghie pentru a obtine evitarea unor nenorociri similare explicind: 1. ca nici macar o masina super-mega-ultra asistata, precum acest Mercedes, nu este scutita de derapaj/accident daca foloseste cauciucuri de vara atunci cind afara ninge si sint zero grade, 2. sa stie oamenii care se urca in Logan ca este cea mai ieftina masina, dar si una dintre putinele din Europa (daca nu chiar singura) cu doar 3 stele la capitolul siguranta, 3. ca daca spagarii astia care ne guverneaza s-ar fi ocupat de nenorocita aia de autostrada care ar trebui sa lege bucurestiul de cluj, astfel de catastrofe ar fi fost mult mai rare.

In schimb, duminica am vazut la tv niste reporteri imbecili intrebindu-l insistent pe Gigi Becali: „da’ credeti ca a fost un semn pentru Huidu?”, „da’ credeti ca l-a batut Dumnezeu?”, „da’ cum comentati ce-a facut Huidu?”. S-a vorbit insistent, pe mai multe posturi, despre „ghinion”, „blestem”, chiar „vraji”. In functie de interesele postului, s-a adus in discutie, evident, si indiscutabila vina pe care o are Basescu la acest accident.

Pe urma, bucuria idiotilor care sarbatoreau tragedia si faptul ca „a patit-o Huidu”. Aici nu e vorba de pro sau contra. E vorba de o tragedie, de trei morti. Despre ce oameni poate fi vorba daca gindesc si vorbesc asa? Cita otrava pot injecta asemenea psihopati, lasati sa vorbeasca liber la TV, in psihicul unui popor deja indobitocit si incurajat sa se comporte primitiv? Deja mesajul circula liber prin venele romanilor. Astazi, pe fb, am gasit specimene care se bucurau de s-a intimplat. Ati avea curaj sa mergeti, de exemplu, intr-o excursie la munte cu asemenea indivizi?

Reclame